maanantai 12. heinäkuuta 2010

Vuokkoja vuokkoja...



Anemone leveillei

2 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Hei, lueskelin tuolla aiemmin ohjettasi tillkupäiväpeitteen tekemiseen. Nyt jostain blogista luin, että sellainen on vaikea tehdä (peitteen oikea puoli + vanu + vuori) tehdä tavallisella koneella.
Onko näin? Ostin jo kankaita ja täysi into päällä, mutta nyt tyrmistyin, että pitäisi olla joku yläsyöttäjä, että onnistuisi tekemään?
Onnistuuko siis tavan koneella? Tekisin ihan vain tosi ohuesta vanusta tai olen myös nähnyt sellaisen froteekankaan, joka oli myös aika kiva taustaksi / nurjalle puolelle?

lasitilkkupuutarha kirjoitti...

Hei, hauska huomata etä täällä joku käy lukemassa juttuja vaikka itse en olekaan viime aikoina ehtinyt tänne juttuja päivitellä.

Minä tein yhdistelyn käsin ja koneella. Ensin pistin kerrokset tarkasti päällekkäin ja käytin todella runsaasti hakaneuloja että sain ne hyvin yhteen. Reunat tein koneella ja keskelle tein aina ruutujen risteyskohtiin muliinilangasta ristin ja solmin langanpäät nurjalle puolelle siististi. Ensin ajattelin käyttää nappeja, mutta tuollaisessa torkkupeitossa ne ei oikein hyvä juttu.

Tuo oli niin iso ettei sitä olisi mahtunutkaan pyörittelemään ompelukoneella. Pienempiä juttuja olen kyllä tikkaillut,mutta niissä tuo kerroksien kiinnitys on tehtävä huolella ettei tule "pusseja".

En tiedä oliko tästä apua, mutta jos ei kokeile niin mitään ei synny eli rohkeasti toimeen :)